Sit and stand. En bra idé.

Folk som jobbar hemifrån behöver en bra miljö att arbeta i. Min kompis jobbar som webutvecklare hemifrån och har en liten verksamhet där han också säljer höj-och sänkbara bordskivor. Det går ganska bra.

Många som sysslar med UX jobbar hemifrån. Man har sin egen firma, egen bokföring, sliter sitt eget hår i sin egen lägenhet.

Söker man på UX på instagram till exempel, får man träffar på hur många designers inte bara formger digitalt utan även sin arbetsplats. Det är stora skärmar och inte en sladd så långt ögat når. Här är ett inlägg från @uxdesigner.world där man visar upp en stilren atmosfär för att få grejer gjort:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av UX Designer World Community (@uxdesigner.world)

Många verkar föredra att jobba hemifrån och det kan man förstå om det är såhär snyggt. Min far tex, han jobbar mest hemifrån med sitt företag. Senaste tiden har han fått ett par ryggskott per år på grund av dåliga köksstolar.

Lösningen är ju att stå upp. Det blir man inte bara smalare av, det gör en också kreativ. En kompis här i England fick en idé när vi åkte till IKEA och köpte möbler. Han gillade inte själva skivan till IKEAs höj och sänkbara ben SKARSTA, så han ringde en snickare som gjorde en skiva till honom i äkta Yorkshire-ek. Plötsligt hade han en affärsidé. ”Om jag vill ha en skiva till IKEAS ben, då måste andra vilja det.”

Han ramlade också över en artikel om att just stora skrivbord även påverkar företagets ekonomi. Det är intressant. Om någon säger ”jag går till kontoret lite” så tänker man sig fortfarande ett ganska stort bord. Idag behöver man inte mycket papper, och därför kan man spara en hel del pengar på ett mindre kontor och mindre skrivbord. Hemma. Jag kommer beställa en sånt här trevligt bord när jag får råd.

UX-vänner. Ställ er upp.

Detta är Joes sida, idén som blev till verklighet: https://sitstanddesktops.co.uk