Logotyp: Mailchimp

Skriv ditt CV med Mailchimp

Att skriva sitt CV är en svår grej för en hel del människor. Det behöver inte vara så svårt. Visa vad du kan, i exakt det området du söker jobb på. Enkelt!

Det finns en kul poäng med att göra en landningssida som CV. Allra helst om du vill landa ett jobb som skribent för landningssidor. Men i övrigt också, det är ett snyggt sätt att presentera sig. Mailchimp är verktyget som gör det enkelt.

Låt mig visa.

Mitt CV i form an en landningssida, gjord i Mailchimp.
Mitt CV i form av en landningssida, gjord i Mailchimp.

Att skriva sitt CV är en svår grej för en hel del människor. Men det behöver inte vara så svårt. Visa vad du kan, i exakt det området du söker jobb på.

Musiker spelar till exempel upp inför en jury för att visa att de passar för jobbet. Samma mönster skulle få en bagare att ta med sig ett gäng av sina croissanter på intervjun. Meta. Jag tänkte på det när jag skapade landningssidan ovan i Mailchimp. Det här är ett sätt du kan använda meta i ditt CV.

Meta är en bra grej

Meta är ju ett välkänt begrepp i webbvärlden. En meta description är ett måste för att få god klickbarhet på sökmotorer. Det är en liten text du skriver för att beskriva vad inlägget handlar om. En text om vad texten handlar om. Journalister i vår närhet skulle säga att det är en ingress. Vi säger meta.

Meta kan vara självrefererande humor också. Det allra bästa exemplet är ju Grotesco och deras avsnitt i säsong 2 som heter just Metahumor. Hela avsnittet blir bara ett skämt om sig själv. Det är omöjligt att beskriva hur bra de gör det. Det är närmast genialiskt. Titta här om du vill uppleva det igen (youtube).

Meta i ett CV

Söker du jobb genom en hårt styrd ansökningsprocess med formulär kan det ha sina utmaningar. Det personliga brevet kan bara laddas upp i pdf-format i slutet. Har du möjlighet att använda internet istället är här en idé: Mailchimp.

De flesta förknippar gärna mailchimp med alla dessa miljarder nyhetsbrev som dimper ner i mailboxen från en prenumeration. Sådana du klickar bort innan du läst. Ett sånt mail som en av dina kompisar faktiskt läste och glatt köpte ett helt bohag på 50% genom en rabattkod. Som nu redan har gått ut.

En meta-landningssida

Mailchimp har också några mallar för kampanjer. Så jag gjorde en meta-landingssida. Innehållet är som en meta description av mig. Det fungerar ungefär som min kontaktsida, uppdrag och blogg, fast alltihop samtidigt. Jämför min nuvarande kontaktsida med den från Mailchimp. Det känns vääääldigt mycket bättre.

Skriv en rad om du vill ha hjälp med ditt CV. Det är inga hemligheter alls.